Ügyfélszolgálat az alkalmi munkáról

Vágólapra másolva!
A nemzetgazdasági tárca ügyfélszolgálatot állított fel, hogy az augusztus 1-jén hatályba lépett egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekre az érintett munkáltatók és munkavállalók választ kaphassanak - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A kérdéseket az alkalmimunka@ngm.gov.hu e-mail címen vagy a helyi tarifával hívható - elsősorban az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony bejelentésére szolgáló - 185-ös telefonszámon keresztül tehetik fel az érdeklődők. A lap írása szerint a gyakori kérdések és válaszok pedig megtalálhatók a tárca honlapján. (Hétfő reggel 8 órakor ez az oldal nem volt elérhető, aztán fél 9-re már igen.)

Augusztus 1-jétől már az ügyfélkapun vagy telefonon keresztül lehet az idény-, illetőleg alkalmi foglalkoztatottakat bejelenteni, december 1-jétől pedig elindul a SMS-es ügyfélkiszolgálás is. A munkáltató közterhe augusztus 1-jétől idénymunka esetében 500, alkalmi foglalkoztatásnál 1000 forint személyenként és naponta. Hazánkban jelenleg mintegy 300 ezer ember dolgozik idénymunkásként, az alkalmi foglalkoztatottak száma 100 ezer - írja a Világgazdaság.