Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A korábbi évekkel ellentétben idén tavasszal nem csökkent a munkanélküliek száma Komárom-Esztergom megyében, csak a növekedés üteme lassult le. Június végén 15 350 nyilvántartott álláskeresőre 1055 bejelentett álláshely jutott - közölte a regionális munkaügyi központ.
Vágólapra másolva!

Az összesítések szerint a munkanélküliek gazdaságilag aktív népességen belüli aránya a december végi 6,5 százalékos szintről, egyre lassuló ütemben, 10,5 százalékos értékre nőtt - tudósít az MTI.

A megyék közötti sorrendben Komárom-Esztergom megye egy hellyel hátrébb sorolódott, Budapest, valamint Győr-Moson-Sopron és Pest megye mellett már Vas megyében is kedvezőbb a munkanélküliség mutatója. Komárom-Esztergom megyén kívül sehol nem érte el a 10 százalékot az alkalmazásban állók számának csökkenése, mely legerősebben a feldolgozóipari cégeket érintette.

Fél év alatt hetven százalékot meghaladó mértékben nőtt az álláskeresők száma Dorog, Esztergom, Kisbér és Komárom körzetében, Oroszlányban, Tatán és Tatabányán ötven százalék körüli volt a létszámbővülés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről