Egyre vonzóbb a külföldi menedzsereknek Magyarország

Vágólapra másolva!
Magyarország egyre vonzóbb a külföldi menedzserek számára. A külföldi rendszerint multinacionális cégek hazai leányvállalatait irányítják, rendszerint 3-7 évre érkeznek hazánkba -írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A hazánkban dolgozó külföldi menedzsereknek csak nagyon kis hányada dolgozik magyar tulajdonú cégeknél: ők többnyire hosszabb távra terveznek Magyarországon, s le is telepednek. A többség ezzel szemben multinacionális cégek hazai leányvállalatait irányítja, általában három, öt vagy hét évre szóló határozott idejű szerződéssel.

Nemzetközi internetes adatbázis

A multinacionális vállalatok internetes adatbázist működtetnek: ebben szerepel alkalmazottaik értékelése, képességeik, képzettségük felsorolása. Ezt az adatbázist a cég bármelyik vállalatának HR-munkatársai elérhetik. Az igényeiknek megfelelő munkaerőt ebben kereshetik meg és ajánlhatnak állást számukra. A cégek azoknak a munkatársaknak teremtenek külföldi munkalehetőséget, akik korábban már jelezték, hogy nyitottak országhatáron kívüli feladatok ellátására. A pályázók felkészülését tréningekkel is segítik.