Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pályázat az alkalmi munkavállalás támogatására

Vágólapra másolva!
Szeptember 11-ig még lehet pályázni az alkalmi munkavállalókat támogató pályázaton az Országos Foglalkoztatási Alapítványnál.  Az OFA pályázatán a háztartások, az idénymunkákat is kínálók és az alkalmi munkavállalók között munkaerő-közvetítést vállaló non-profit szervezetek támogatására 142, 5 milliós keretösszeg áll rendelkezésre.
Vágólapra másolva!

Az alkalmi munkavállalók közül még mindig kevesen jutnak legális munkalehetőséghez. Ennek egyik fő oka: a munkáltatók gyakran nem tudják, hol lehet igényelni alkalmi munkavállalásra jelentkezőket. Ám sokszor az alkalmi munkavállalók sem tudnak róla, hol ajánlhatják fel munkaerejüket.

A pályázaton induló non-profit szervezetek tevékenységi költségként 10-40 milliós támogatást nyerhetnek, ám a pályázati pénzből beruházások nem támogathatóak. Az eljárás során a pályázó non-profit szervezetek arra vállalkoznak: megszervezik az adott régióban a potenciális munkáltatók és alkalmi munkavállalóik közötti kapcsolatot, de hivatásos munkaerő kölcsönzők részére is közvetíthetnek alkalmi munkavállalókat.
A pályázatok támogatásáról a szakértő bizottság véleménye alapján az OFA kuratóriuma dönt, a tervek szerint november 30-ig - adta hírül a Piac és Profit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről