Luke Elsworth - A világ egyik legfiatalabb repülőgép pilótája

- 2016.07.09. 08:53

Épphogy befejezte a középiskolát, máris repülőgépet vezet az Egyesült Királyság legfiatalabb pilótája.

Luke Elsworth mindössze 19 éves, és ahelyett, hogy valamelyik tradicionális brit pubban múlatná az időt, a világ egyik legfelelősségteljesebb hivatását űzi: utasszállító repülőgépet vezet. Amilyen hamar csak lehetett – vagyis amint betöltötte a tizennyolcat –, elvégezte a pilótaképzőt, és szinte rögtön állást is kapott. Ezzel pedig ő lett az Egyesült Királyság történetének legfiatalabb pilótája.

Forrás: Facebook/Luke Elsworth

Luke számára egyáltalán nem furcsa, hogy ilyen fiatalon ezt a munkát végzi. Azt mondja, ha valaki elég jó ahhoz, hogy pilóta legyen, és sikeresen teljesíti a képzést, akkor az életkor egyáltalán nem számít. Luke Elsworth apja, Paul szintén pilóta, de ő már kapitány. Az idősebb Mr. Elsworth sosem nyúzta a fiát, hogy kövesse őt a szakmában, egyszerűen elkezdte érdekelni a repülés.

Képünk illusztráció

Forrás: Budapest Airport

Most Airbus A319-es és A320-as típusú repülőgépeket vezet, és van, hogy apjával együtt ülnek a pilótafülkében. Igazi vészhelyzetbe még nem került, de reméli, hogy ha így lesz, hibátlanul megoldja majd a rázós szituációt.  Karrierje következő lépése, hogy ő is kapitány legyen, ehhez gyűjtenie kell még a repült órákat, majd végig kell csinálnia egy hosszadalmas, többlépcsős képzést - írja a Daily Mail.

repülőgéppilótafiatal