Taylor Swift világ körüli turnéja iszonyúan környezetszennyező

SWIFT, Taylor
Taylor Swift amerikai énekesnõ-dalszerzõ Melbourne-ben lép fel az Eras Tour elnevezésû koncertkörútja során 2024. február 16-án
Fotó: Joel Carrett
Vágólapra másolva!
Taylor Swift egyszer "szörnyű helyzetnek" nevezte a globális felmelegedést. Ám úgy tűnik, annyira azért mégsem elég szörnyű a helyzet ahhoz, hogy megakadályozza őt abban, hogy magánrepülőjével repüljön a „The Eras Tour" turnéja során.
Vágólapra másolva!

Egy új tanulmány szerint az „The Eras Tour" turné észak- és dél-amerikai szakasza alatt Taylor Swift magánrepülőgép-használatából származó szén-dioxid-kibocsátása 139 tonna szén-dioxidot tett ki. 

Ez közel kilencszerese az átlagos amerikaiak 16 tonnás éves kibocsátásának.

 

A Greenly online szén-dioxid-számlázó platform tanulmánya, amelyről a Newsweek számolt be, úgy becsülte, hogy Swift turnéjának közel egy évig tartó észak-amerikai szakasza közel 113 repülési óra alatt 77,5 tonnát termelt.

A dél-amerikai szakaszon pedig, a becslések szerint 61,6 tonnát bocsátott ki. Ennek eredményeként Swift a becslések szerint közel 139 tonna CO2-t juttatott a légkörbe.

Ez nem tartalmazza a turné ázsiai és európai szakaszát.

Swift január 30-án, 40 millió dollárért adta el Dassault Falcon 900LX típusú repülőgépét a Missouri állambeli Car Shield gépjármű-biztosítónak. Közben azzal fenyegetőzött, hogy beperel egy egyetemi hallgatót, aki nyomon követte a károsanyag-kibocsátását. Az énekesnő a nagyobbik gépét megtartotta.