Elliot Page szerint fontos, hogy az emberek nyissanak az LMBTQ-filmek felé

Elliot Page Celebrity Sightings In Milan
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Elliot Page transznemű színész szidta azokat a hollywoodi producereket, akik szerint a queer filmek nem a mainstream közönségnek való.
Vágólapra másolva!

A BFI Flare, a londoni melegfilm-fesztivál színpadáról beszélve Page azt mondta, hogy az LMBTQ-mozik nem lehetnek rétegfilmek, mert egy nemrég készült felmérés szerint

 az amerikai fiatalok 30 százaléka az LMBTQ-közösségbe tartozónak vallja magát.

Page szerint, ha ilyen sok gyermek vallja magát LMBTQ-nak, akkor „ez nem hiánypótló” – számolt be a Variety. Beszéde során elmesélte azt is, hogyan vallotta be, hogy transznemű, és hogyan coming outolt a Netflix – Esernyőakadémia című sorozat showrunnerének, ezután megtapsolta Steve Blackmant azért, mert nagyon előzékeny volt a karaktere átírásakor.

Page a Close to You című film főszereplője, amely egy nemi megerősítő műtéten átesett nő történetét meséli el, aki egy családi összejövetel során találkozik egy régi barátjával, így kénytelen szembenézni a rég eltemetett emlékekkel.

A korábban Ellen Page néven ismert sztár szeptemberben az új filmről beszélve elmondta, hogy kiemelten fontos volt, hogy a közönség megismerhesse, 

milyen érzés a nemi műtét után póló nélkül játszani egy jelenetet.

A transz színész szerint kulcsfontosságú, hogy az emberek nyissanak az LMBTQ-téma felé.

Page ragaszkodott ahhoz is, hogy a színészi díjaknak "nemileg semlegesnek" kell lenniük. Több nagy díjátadó, köztük az Oscar-díj, már kidobta az olyan kategóriákat, mint a "legjobb színésznőnek járó díj", és Page egyetért a trenddel.