Szponzor logó
Szponzorált tartalom

Visszafordíthatatlan károk – ez történik a gyerekekkel a nemátalakítás után

Vágólapra másolva!
Új kutatási eredmények erősítették meg, hogy a fiatalok körében egyre inkább növekvő számokat mutató nemátalakító műtétek visszafordíthatatlan károkhoz vezetnek.
Vágólapra másolva!

A floridai székhelyű American College of Pediatricians (ACPeds) február 7-én állásfoglalást adott ki, amely szerint a nemátalakító procedúráknak, a pubertást blokkoló hormonkúráknak hosszú távon nincs semmilyen előnye a nemi diszfóriában érintett serdülők pszichoszociális jólétét illetően. Bár a józan ész a kutatás nélkül is ezt az eredményt erősítette eddig, ez a mérés mégis fontos az elmúlt évek egyre agresszívebbé vált, nemátalakítást fiatalok körében propagáló mozgalmak szempontjából: ezek ugyanis azt az üzenetet közvetítették, hogy a nemátalakító folyamatok minél korábbi, lehetőleg pubertás előtti időszakban való megkezdése kifejezetten segíti a nemi diszfóriában szenvedő, vagyis transz gyerekek pszichoszociális jólétét. A mérések most nemcsak cáfolják ezt az üzenetet, de azt is megmutatják, hogy kifejezetten, visszafordíthatatlan károkat okoznak ezek a beavatkozások a fiatalok életében. 
 

Legalább 60 kutatási tanulmány áttekintése azt mutatja, hogy ezeknek a fiataloknak semmi előnye nem származik a pubertásblokkoló szerek adásából, a nemi hormon terápiából vagy a sebészeti beavatkozásokból

– válaszolta Dr. Jane Anderson, az ACPeds vezető szerzője és alelnöke a Fox News egyik kérdésére. 

Mind a 60 áttekintett tanulmány a nemi diszfóriával küzdő serdülők mentális egészségére összpontosított. Az eredmények alapján hozott álláspontot megszavazta és elfogadta az ACPeds igazgatósága és tagjai. 

Az eredményeket összefoglaló tájékoztatóban az ACPeds megjegyezte, hogy „azok a fiatalok, akiknek észlelt nemi identitása nem egyezik biológiai nemükkel, magas arányban szenvednek mentális egészségügyi problémákkal, függetlenül attól, hogy elkezdték-e már a nemi identitást „megerősítő” folyamatukat. Anderson szerint azok a serdülők, akik nem binárisnak, vagyis se nem férfinak se nem nőnek azonosítják magukat, gyakran már létező mentális betegségekben szenvednek, beleértve a depressziót és a szorongást is. Ez az eredmény szintén azért fontos, mert a baloldali, woke propaganda kifejezetten ellenzi azokat a feltevéseket, melyek szerint a transz emberek mentális problémáktól szenvednének, az ilyen megállapításokat homofóbnak és transzfóbnak minősítik. 

A kutatók azt is kijelentették, hogy az LMBTQ+ kisebbséghez tartozó egyének több, mint fele nőhetett fel traumatizáló környezetben, sokukat közülük bántalmazták is. Adataik szerint a transznemű fiatalok számoltak be a legmagasabb szintű bántalmazásról és elhanyagolásról. Ezt az állításukat erősíti egy korábban betiltott kutatás, amely eredményei arra mutattak, hogy az a jelenség, mely szerint a fiatal lányok körében trend-szerűen jelentkezett nemátalakítási hullám szintén magyarázható már meglévő mentális problémákkal.

A kutatók szerint eredményei „kétségbe vonja azokat az állításokat”, amelyek szerint azok, a woke által támogatónak ítélt módszerek, mint a nemi identitásában megzavarodott fiatalok választott névmások való szólítása valóban támogató lenne és segítené az ő pszichoszociális jólétüket. 

A serdülők agya még éretlen, és nem szabad megengedni nekik, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek életre szóló következményekkel járnak, mint például a nemi fejlődésükbe, termékenységükbe való beavatkozás

 – mondta Anderson a Fox News Digitalnak.
 

Ennél még durvább eredményeket is találtak a kutatók: Egy tanulmány, amely azt kívánta kimutatni, hogy az öngyilkossági gondolatok csökkennének azok körében, akik pubertás blokkókat kaptak, azt az eredményt hozta, hogy valójában kétszer annyi volt a súlyos öngyilkossági kísérlet azoknál, akik ilyen blokkolókat kaptak, mint azoknál, akik azt kívánták, bárcsak megkapták volna.

A tanulmány még olyan eredményekre is bukkant, hogy óriási azon tinédzserek száma, akik a nemátalakító folyamat során a hormonális vagy akár a műtéti szintre is eljutottak és végül visszatértek eredeti, biológiai neméhez.

Bár az eredményekre több, az ACPeds-en kívüli orvos és szakember is támogatóan reagált, megerősítve az álláspontot, mely szerint szigorítani kellene a nemátalakító folyamatokon és komoly előzetes pszichiátriai vizsgálatokat kellene alkalmazni az érintettek esetében, nem tudni még, hogy az agresszív LMBTQ politikai mozgalmak hogyan fogják megakadályozni mindezt. Ismerve a tényt, hogy több hasonló eredményre jutott kutatást tiltottak már be és több, a fenti eredményeket kommunikáló szakembert sikerült homofób és transzfóbnak minősíteni, ezzel egy életre ellehetetleníteni a területüktől, sajnos nem valószínű, hogy sok ok lenne a reményre.