Elképesztő, ahogyan ezek a rabok élnek a börtönben

börtön, rab, elítélt
Portrait of women desperate to catch the iron prison,prisoner concept,thailand people,Hope to be free,If the violate the law would be arrested and jailed.
Vágólapra másolva!
Chile legrégebbi és legzsúfoltabb börtönében a rabok több száz kóbor macskával ének együtt, az állatok pedig nagyon jó hatással vannak rájuk.
Vágólapra másolva!

Chile egyik legrégebbi börtöne egyben a legzsúfoltabb is: a 180 éves fő büntetés-végrehajtási intézet Santiago-ban, Chile fővárosában található és közel hatezer férfi tölti ott szabadságvesztését.

A börtönt sokan csak úgy ismerik, hogy ez az a hely, ahol a férfiak rácsok mögött élnek, a macskák pedig szabadon kóborolnak.

Arról, hogy hogyan is került oda a ma már több, mint háromszáz macska, több történet is keletkezett, egyesek szerint a rágcsálók miatt vittek be párat, de van, aki szerint maguktól tévedtek be, aztán befogadták őket.

A macskáknak igencsak jó dolguk van ott, a rabok pedig nagyon szeretik őket, elmondásuk szerint a macskák tanították meg őket a gondoskodásra, a figyelemre és törődésre, a börtön előtt ugyanis a legtöbbjük nem ismerték ezeket az érzéseket. A foglyok informálisan örökbe is fogadhatták a macskákat, közösen gondoskodnak róluk, megosztják ételeiket és ágyaikat, és még kis házakat építettek nekik. Cserébe a macskák valami felbecsülhetetlen értékűt adnak a túlzsúfoltságról és a rossz körülményekről híres bezártságban: szeretetet, ragaszkodást és elfogadást.

– mondta a börtönfelügyelő, Helen Leal González ezredes, akinek két macskája is van otthon, Reina és Dante, valamint egy macskafigurákat is gyűjt.

Egy rab egyenesen a „társának" nevez egy Feitának, vagyis Csúnyának keresztelt cirmos macskát: betörés miatt kapott tizennégy éves börtönbüntetése alatt volt lehetősége több cicát is gondozni, ez idő alatt elmondása szerint felfedezte különleges lényegüket, amit többre tart még cellatársaiénál is.