Zsidó családokra támadtak a terrorpárti tüntetők Londonban

London, palesztinpárti, tüntetés, 2023.10.14.,
People gather with placards and Palestinian flags to take part in a 'March For Palestine', part of a pro-Palestinian national demonstration, in London on October 14, 2023, organised by Palestine Solidarity Campaign, Friends of Al-Aqsa, Stop the War Coalition, Muslim Association of Britain, Palestinian Forum in Britain and CND. British Prime Minister Rishi Sunak called on Israel Friday to take "every possible precaution to protect civilians" in its response to last weekend's deadly attack by Hamas. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgynevezett palesztinbarát tüntetők tömege lepett el egy londoni zsinagógát az Izrael-ellenes tüntetések közepette a fegyverszüneti napon (a fegyverszünet napját, angolul: Armistice Day minden évben november 11-én tartják az első világháborút lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezmény aláírásának emlékére) szombaton, miközben zsidó családok rendőri kíséretet kértek, hogy ki tudjanak menekülni a zsinagógából.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiában szombaton közzétett felvételek szerint London északnyugati részén, a St. John's Wood-i Abbey Roadon lévő zsinagógát palesztin zászlókat lengető, zöld füstölgő fáklyákat használó és kiabáló férfiak csoportjai ostromolták, miközben autók menekülnek a zsidó imahelyről.

Az Antiszemitizmus Elleni Kampány (Campaign Against Antisemitism) nevű szervezet a közösségi médiában közölte, hogy "több jelentést" is kapott arról, hogy a szombati tüntetés során zsidó családokat vettek célba Izrael-ellenes aktivisták.

"Természetesen a zsidó közösség retteg. Tudomásunk van arról, hogy zsidó családokat célba vettek a zsinagógából kifelé menet, és több jelentést kaptunk arról, hogy a rendőrségnek csoportosan kellett elkísérnie a híveket a saját biztonságuk érdekében" - mondta a jótékonysági szervezet szóvivője.

Hozzátették: a plakátokon olyan szlogenek és képek voltak láthatóak, amelyek a náci Németországban is megállták volna a helyüket.

A Metropolitan Police közölte, hogy vizsgálják a zsinagógánál történt incidenst.

Eközben a Rebel Media által közzétett felvételeken egy tüntető azt mondta Izraelről: