Birminghamben annyi bevándorló él, hogy egy hidzsábot viselő női szobrot avatnak a városban

hidzsab szobor, birmingham
Vágólapra másolva!
A jövő hónapban – a világon elsőként – egy hidzsáb fejfedőt viselő női szobrot fognak felavatni Birmingham multikulturális városának egyik külkerületében.
Vágólapra másolva!

A Luke Perry baloldali művész által tervezett szobor, amelyet "A hidzsáb ereje" néven emlegetnek, októberben állítják fel az angol Smethwick városában. A szobor öt méter magas és körülbelül egy tonna súlyú lesz.

A BBC beszámolója szerint még az iszlám országokban sem ünneplik ilyen módon a hidzsábot, így Birmingham világelső lesz e téren.

A baloldali szobrász korábban a "Fekete brit történelem a brit történelemben" című alkotáson dolgozott, amelyet az év elején avattak fel Winson Greenben, azonban nem sokkal felállítása után a művet graffitivel csúfították el.

Perry elmondta, hogy bár új szobra Birminghamben – amely a legutóbbi népszámlálás szerint kisebbségi többségű város – több okból is "ellentmondásosnak" minősülhet, nem érzi úgy, hogy jogosak lennének a kritikák.

Sokan vannak, akik ellenzik a közösségünkben meglévő különbségeket, és azt szeretnék, ha azok még inkább megosztottak lennének" – mondta, majd hozzátette:

Sokan ellenzik a hidzsáb ünneplését, hiszen az iszlám világban a nőkkel szembeni elnyomás képviselőjének tartanak.

A New Culture Forum podcast házigazdája, Peter Whittle így nyilatkozott a témáról: