Freddie Mercuryt is utolérte az érzékenyítő cenzúra

75 éves lenne Freddie Mercury: még mindig nem tudja senki, hol vannak a hamvai
Vágólapra másolva!
Testszégyenítés vádja miatt a Queen egyik klasszikus számát inkább elrejtik a fiatal közönség elől.
Vágólapra másolva!

A gyerekeknek és fiataloknak szóló új audioplatformot, a Yoto-t nemcsak zenehallgatásra használhatja a Z generáció, de interaktív játékokra és a szüleik helyettesítésére is alkalmas lehet, hiszen már estimesét is olvas a legkisebbeknek, megspórolva ezzel a szülők drága idejét, amit nekik így nem kell a gyerekeikkel való kötődés erősítésére pazarolniuk.

Lévén felvilágosult, igazi huszonegyedik századi termék, a Yoto „elkötelezetten védi a bolygónkat" és, a szülők helyett azt is kiemelt figyelemmel követi, milyen tartalmat fogyasztanak általa a gyerekek. Éppen ezért, a zenei legendák, mint például a Queen hallgatható a Yoto-n keresztül, de kizárólag csak cenzúrázva.

A Queen 1978-as klasszikusa, a „Fat Bottomed Girls" esett áldozatul a cancel-kultúrának, hogy a fiatal közönség véletlenül se találkozzon ilyen testszégyenítőnek ítélt tartalommal.

A Yoto büszkén hirdeti, hogy a „Queen kivonat" tényleg átment egy szűrőn, így a szülők biztosak lehetnek abban, hogy a „felnőtt tartalmak, drogra és erőszakra utaló számok" nem szerepelnek az albumban, így ez egy „ideális" bevezető lehet a kicsiknek a klasszikus rockzenébe.

Mivel a cél azzal, hogy a Queen számai felkerültek a Yoto-ra pont az volt, hogy a klasszikusokat is megismertessék a gyerekekkel,

jópáran kritikusan fogadták ezt a cenzúrázott kivonatot és sokan úgy vélik, ez az újabb lépés csak bizonyítja, hogy a woke mennyire nevetséges és káros.

Úgy tenni, mintha a „Fat Bottomed Girls" nem létezne, eléggé meddő kísérlet, ráadásul a tiltás hatására éppen az ellenkezőjét érik el annak, amit akarnak: mérget vehetünk rá, hogy a sláger még népszerűbb is lesz, mint negyven évvel ez előtt. A woke ezzel a húzásával ráadásul vélhetően vékony jégre lépett, kíváncsiak várjuk mekkora lesz a támogatása a szivárványba és cukormázba burkolt agresszív, kirekesztő cenzúrahullámnak és vadhajtásainak, ha az eléri a többi klasszikus rocklegendát.