Megint hatalmasat bukott a Disney, most a kiöregedett Indiana Jones filmmel

Indiana Jones és a sors tárcsája
Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy a nézőket nem igen érdekli, ahogy egy nyolcvanéves, csavargó régészt két órán keresztül szidalmazza az unokahúga. Ezt a tényt támasztják alá a számok is, a Disney Indiana Jones és a Sors tárcsája című film a nyitónapon Kínában mindössze 2,3 millió dollárt, az USA-ban mindössze 60 millió dollárt, máshol pedig olyan "gyenge" számokat ért el, hogy nem is merjük leírni.
Vágólapra másolva!

A Harrison Ford főszereplésével készült film gyártása, forgalmazása és reklámozása több mint 400 millió dollárba került, így a 60 millió dolláros hétvégi összbevétel okozhat néhány álmatlan éjszakát a készítőknek.

De ha ez még nem lenne elég, a kínai piac még ennél is keményebb csapást mért a filmre, mivel a Hollywood Reporter szerint az első hétvégén mindössze 2,3 millió dollárt hozott a kínai mozikban.

Bár a kínai közönség, akik valóban látták a filmet, a közösségi médiában jónak értékelték, a csekély bevétel az Indiana Jones 5. részét azon legdrágább amerikai mozik között jelöli, amelyek a várakozássokkal szemben, extrém gyenge nyitást szenvedett el – tette hozzá a Reporter.

Az Egyesült Államokon és Kínán kívüli közönség sem özönlött a mozikba Harrison Ford legújabb akciófilmjére. Az Indiana Jones 5. világszerte mindössze 130 millió dollárt hozott, ami a film gyártási költségeinek felét sem hozta be és ez még az alacsonyra becsült 140 millió dolláros várakozástól is elmaradt. Sőt, a Warner-féle The Flash-t is alulmúlta, pedig az sem mozgatta meg a nézők fantáziáját.

A Deadline szerint "Európa összességében jól teljesít" és az alacsony nézőszámokat Franciaországban – például – a zavargások számlájára írják.

Akárhogy is nézzük, a Sors tárcsája katasztrofálisan teljesített és közel 900 millió dolláros veszteséget okozott a Disneynek.

Nem túl jó év áll a cég mögött, példátlan pénzügyi válsággal néz szembe, Bob Iger vezérigazgató 5,5 milliárd dolláros kiadáscsökkentést kísérel meg, ennek következtében 7000 dolgozót bocsátottak el világszerte.

A Disney pénzügyi nehézségei a feltételezések szerint annak is köszönhető, hogy

a vállalat kiáll a transzneműség, a kritikai fajelméletet és a woke-ideológia mellett.