Felháborodtak az olvasók, amiért a Sports Illustrated egy transznemű nőt rakott a fürdőruhás magazin címlapjára

Kim Petras
888
Sports Illustrated címlap
Vágólapra másolva!
A Sports Illustrated tövig nyalt a radikális baloldalnak, amikor a transznemű popsztárt, Kim Petras-t tette a magazin címlapjára. Jóérzésű fogyasztók azonban, akárcsak a Bud Light esetében, nem tűrték szó nélkül a történteket.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten a Sports Illustrated egy fürdőruhás sorozatot ad ki négy különböző címlapmodellel: Megan Fox, Kim Petras, Martha Stewart és Brooks Nader.

A magazin szerint a német származású Petrast „a történelem első transznemű nőjeként tapsolták meg, amikor elnyerte a legjobb popduó előadásért járó Grammy-díjat a Sam Smith-szel közös »Unholy« című dalért".

– mondta Petras, hozzátette:

Petras lehet, hogy izgatottan várja, hogy a Sports Illustrated fürdőruhás címlapján szerepeljen, de a magazin jelenlegi – és most már talán korábbi – olvasói nem annyira lelkesek.

– nyilatkozta a transznő.

Néhány olvasónak talán ez jön majd le Petras megjelenéséből, mások viszont – ez a valószínűbb – ugyanazt az utat fogják követni, amit a korábbi Bud Light-ivók.

Ismert: a sörmárka szakítva a korábbi imidzsével egy transznemű nővel reklámozzák a termékeiket. A cég eladásai a múlt héten több mint 23 százalékkal esett vissza a tavalyi szinthez képest.