Gyakran merül fel a zaklatás vádja a Soros-birodalomban

Soros György
Vágólapra másolva!
Felkavarta az állóvizet múlt héten, hogy a Soros-birodalomhoz tartozó 444 nevezetű dollármédiánál zaklatási botrány tört ki. Az incidens miatt belső vizsgálat indult és azóta a Soros-blog süllyedő hajójáról folyamatosan menekülnek az emberek. Nem precedens nélküli, hogy a Soros-univerzumban zaklatási botrány tör ki.
Vágólapra másolva!

A Soros-dollárral kitömött propagandisták, aktivisták, nyílt társadalom hívők és hivatásos felforgatók élete nem csak móka és kacagás.

A Media1 nevű portál múlt héten robbantotta a hírt, miszerint a 444.hu stábjából írásban panaszt tettek az egyik munkatárs ellen, azt állítva, hogy

az illető „toxikusan zaklató magatartást folytatott".

Portál megtudta azt is, hogy komoly, cégen belüli belső feszültségek előzték meg a panasz megtételét. A helyzetre tekintettel külső szakértők bevonásával ezután vizsgálat indult a történtek pontos feltárására. A vizsgálat azonban állítólag nem igazolt zaklatást.

Az olvasottsági problémákkal küzdő Soros-blog főszerkesztője, Uj Péter így nyilatkozott az esetről:

Az ügy odáig fajult pillanatok alatt, hogy a 444-nél felmondási hullám kezdődött.

A sort Mészáros Zsófia vezető szerkesztő kezdte, aki 2013 óta dolgozott a Soros-blognál, kedden pedig Magyari Péter újságíró jelentette be a Facebook-oldalán, hogy távozik a laptól.

Mint ismert, a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsában ott ül Marie Nemcova, aki korábban a Nyílt Társadalom Alapítványok prágai programigazgatója volt. Nemcova a szintén Soroshoz köthető Media Development and Investmend Fund (MDIF), nevű szervezetnél tevékenykedik működési vezérigazgató-helyettesként (chief operating officer). Az MDIF több mint 100 millió forintot (299,5 ezer euró) fizetett a 444.hu 20 százalék körüli részvénypakettjéért.

Nem ez az első eset, hogy a Soros Györgyhöz köthető birodalomban felmerül a zaklatás vádja.

Az év elejéb súlyos botrány robbant ki az Amnesty International Magyarország (AI HU) nevű sorosista szervezetnél, ugyanis a volt munkatársak szerint évek óta zajló munkahelyi bántalmazás és egyenlőtlenség sejlik fel a szervezetben

Mint írják, 2019 eleje és 2021 márciusa között öt női munkavállaló távozott azonos okokból a szervezetből. A közleményt négy volt munkavállaló: Mérő Vera, Nagyné Gere Zsófia, Zorigt Burtejin és dr. Szalóki Ágnes jegyzi.

Állításuk szerint a volt munkahelyükön éveken át tapasztaltak súlyos igazságtalanságokat, bántalmazást és diszkriminációt, és azzal is szembesülniük kellett, hogy egy várandós kolléga szerződését deklaráltan a várandóssága miatt nem akarták meghosszabbítani.

Az Amnesty International Magyarország a volt indexesek blogjának, a Telex-nek közleményben reagált az ügyre. Mint írták, belső vizsgálatot indítottak – akárcsak a 444-nél – de „a szakértők minden próbálkozása ellenére a panaszosok nem vettek részt a vizsgálatban, mert megkérdőjelezték a szakértők egyikének függetlenségét, noha mindketten egyértelműen nyilatkoztak arról, hogy nincs a függetlenségüket vagy tárgyilagosságukat befolyásoló semmilyen körülmény”.

Továbbá, együttéreznek a volt munkavállalóikkal és sajnálják, hogy volt olyan helyzet, ami munkaviszonyuk során rosszul érintette őket vagy traumatizáló volt.

Pár évvel ezelőtt pedig Soros György egyik alapkezelő cégének korábbi vezetője, Howard Rubin ellen több nő is pert indított szexuális zaklatás vádjával.

A New York Post cikke szerint Rubint azzal vádolták, hogy

egy titkos manhattani penthouse-ban intenzív BDSM-szeánszok során szexuálisan zaklatott és megerőszakolt nőket. A penthouse-ban állítólag volt egy "szexbörtönnek" becézett szoba, amely tele volt kötelekkel, játékokkal, áramütő eszközökkel és más szexuális segédeszközökkel.

Rubin végül 3,8 millió dollár kártérítést kellett fizessen az áldozatoknak.

Arra is volt már példa, hogy egy Soroshoz köthető szervezet, a Living United for Change in Arizona aktivistái egy mosdóban kezdtek zaklatni egy női szenátort az Egyesült Államokban.

Kyrsten Sinem egyébként a demokraták között kedvelt, progresszív politikusnak számított, viszont számtalan támadás érte amiatt, hogy nem támogatta Joe Biden több mint 3 ezer milliárd dolláros szociálpolitikai csomagját.