Iszonyatosan nagyot bukott a netflixes fekete Kleopátra sorozat

Kleopátra királynő
888
netflix doku
Vágólapra másolva!
A két hete debütált a Netflix-es dokudráma, a Kleopátra királynő, jelentősen megelőzte a hírét azáltal, hogy a történelmi karakter szerepére fekete színésznőt castingoltak. A nyilvános adatokból most azonban az is világossá vált, hogy a sorozat kiérdemelte a tévétörténelem egyik legrosszabb nézettségi eredményét.
Vágólapra másolva!

Nézzük a tényeket!

A Kleopátra királynő értékelése az IMDb-n: 1/10, 55 ezer néző pontozta, az oldal statisztikájából egyebek mellett az is kiderül, hogy a legtöbb negatív szavazatot Egyiptomból kapta.

A Rotten Tomatoes-on 2 százalékos nézettségi pontszámot ért el.

A Google szerint a Netflixezők mindössze 3 százalékának tetszett ez a sorozat.

Példátlanul alacsony pontszámok egy ekkora kaliberű produkciótól.

– írta egy kommentelő a Rotten Tomatoes-on.

– kritizált egy másik felhasználó.

– írták.

Mint ahogy arról a 888 is beszámolt, világszerte nagy felháborodást keltett, hogy a Netflix a Kleopátra életét feldolgozó sorozatban megváltoztatta az uralkodó etnikai hovatartozását. Kleopátrát egy színes bőrű színésznő alakítja, szembemenve azzal az elfogadott ténnyel, miszerint a "Nílus királynője" görög származású volt.

Az Egyiptomiak például annyira berágtak, hogy még be is perelték a streaming szolgáltatót, mondván: a film előzetese ellentmond az egyiptomi történelemnek.

Kleopátra bőrszínével kapcsolatban Zahi Hawass régész, korábban egyiptomi régiségügyi miniszter tette az i-re a pontot. Nyilatkozatában "a tények meghamisításának" nevezte Kleopátra királynő fekete nőként való ábrázolását, hozzátéve: