Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony Gergely hitet tett az LMBTQ-lobbinak, szerinte a Pride egy ünnep

Karácsony Gergely a 2019-es Pride-on
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik Karácsony Gergely rárepül az LMBTQ-közösség tagjainak szavazataira. A főpolgármester legújabb videójában éppen arról értekezik, hogy szerinte a Pride egy ünnep, méghozzá a szabadság és a szerelemé. Az elmúlt időben a budapesti városvezetés egyre látványosabban befekszik az LMBTQ-lobbi alá. 
Vágólapra másolva!

Megválaszolatlan kérdések.

Ezzel a címmel tett közzé a TikTok-oldalán egy videót Karácsony Gergely főpolgármester, amelyben kommentekben feltett kérdésekre reagál. Szóba került például, hogy Taylor Swift koncert kellene Budapestre, de a főpolgármester ez nem tudta megígérni. Mondjuk akár meg is tehette volna, úgysem tart be semmit az igéreteiből.

De az igazán fontos kérdés ez volt:

A válasz pedig így hangzott:

@karacsonygergely_ Pride, Taylor Swift, hármas metró? Válaszolok eddig megválaszolatlan kérdésekre. #budapest#karácsonygergely#budapesthungary#taylorswifthungary#taylorswift#budapestveledvan#budapesttiktok#főváros#3asmetro#budapestpride#budapestpride ️ #swiftie#magyarpolitika♬ original sound - Karácsony Gergely

Jól látható, hogy Karácsony és a sleppje mindent megtesz azért, hogy piros pontokat szerezzen az LMBTQ-lobbinál.

Ismeretes, a Pride idején mindig kirakatja a Városházára a szivárványos zászlót. De ha egy pillanatra visszatekintünk a múltba, Karácsony már a megválasztása előtt is arról beszélt, hogy a ljubljanai Városháza aljában egy melegbár működik és ezt jelezni akarja Tarlós Istvánnak.

Emlékezetes, hogy idén márciusban immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg az LMBT történeti hónapot Magyarországon. Ígéretükhöz híven március 31-én már a Városháza dísztermében rendezték meg a Sokszínű Magyarországért parlamenti munkacsoport által szervezett LMBTQ-eseményt, amit Karácsony Gergely főpolgármester nyitott meg.

A főváros által szervezett és támogatott Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményei között is szép számmal voltak LMBTQ-események.

„Budapest színes és vendégszerető város, ahol szabadságra és otthonra lelnek az alkotók, a művészek, és otthon érezheti magát benne mindenki, aki barátja a kultúrának (...) Főpolgármesterként és a város egyik lakójaként is számos okom van büszkének lenni Budapestre, ám a legfontosabbnak mégis azt tartom, hogy itt békében él egymással sokféle ember, és nyitottsággal, kíváncsisággal fordulunk egymás felé. Hiszen a sokszínűség mindannyiunkat gazdagít (...) Az idei Fesztiválon egyszerre építünk a hagyományokra és folytatjuk az újításokat, műfajok pezsgő kavalkádjával, rangos vendégekkel és a legkülönlegesebb hazai művészekkel mutatjuk meg sokszínűségünket” hangoztak Karácsony Gergely beköszönő szavai.

Itt tartunk jelenleg.

De, ha már a megválaszolatlan kérdéseknél tartunk.

Lenne itt még néhány kérdés, amelyek minden bizonnyal választ várna a közvélemény:

  1. Hova lett az a 214 milliárd forint, amelyet Tarlós István idejéből örökölt a főváros?
  2. Lemond, amiért három és fél év alatt gyakorlatilag csődbe vitte Budapestet?
  3. Ért a baloldal máshoz, mint a megszorítások bevezetése?
  4. Az elvtársak és Gyurcsány-fiókák jutalmára miért jut mindig pénz?
  5. Tart attól, hogy Gyurcsány Ferenc nem támogatja a jövőre esedékes önkormányzati választáson?
  6. Hajlandó vállalni a felelősséget bármiért is?

Reméljük a következő videójában Karácsony „TikTok” Gergely ezekre a kérdésekre is válaszol majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről