Amerikában a transz nők többet érnek a valódi nőknél

galéria, Íme a világ legszebb transznemű hölgyei
Vágólapra másolva!
Ezt egy biciklis sportcsapat most újra bizonyította.
Vágólapra másolva!

A franciaországi székhelyű Cynisca Cycling, amerikai profi női kerékpáros csapat, a kirúgta igazgatótanácsából a háromszoros kerékpáros olimpikont, Inga Thompsont, miután a kerékpáros felszólalt az ellen, hogy a magukat transznemű „nőknek" valló férfiak versenyezzenek a női kategóriában. Thompson ugyanis felszólította a női sportolókat, hogy tiltakozzanak az Union Cycliste Internationale (UCI) transzneműeket támogató hozzáállása ellen, ami többek között ahhoz is vezetett, hogy ki a múlt havi Tour of the Gila verseny győztesének Austin Killips transznemű kerékpárost választották.

A Cynissca Cycling ezután közleményt adott ki, melyben elítélték Thompson hozzáállását és azonnal törölték a sportoló tagságát. Szerintük Thompson tagsága innentől rosszat tenne a csapat reputációjának, majd azt is állították: Thompson megkörnyékezte más csapattagjaikat is politikai nézeteivel és megpróbálta befolyásolni őket, amit azért is tartottak problémásnak, mert szerintük az ő csapatuk teljesen apolitikus szervezet.

A félreértések elkerülése végett a sportcsapat kiemelte, hogy szerintük

Thompsonnak joga van véleményéhez és érdekképviseletéhez,

de módszereit személyes támadásként jellemezték és szerintük ez nincs összehangban a Cynisca azon küldetését, hogy elősegítse a nők esélyeit a sportágban. Bár Thompson épp az ellen szólalt fel, hogy biológiai férfiak, akiknek testfelépítése és fizikai ereje vázizomrendszerükből adódóan nagyobb erőkifejtésre és kitartásra képes, mint a nőké, egy versenyben mérkőzzenek meg a nőkkel, a sportcsapat mégis Thompsonról állítja, hogy szembe megy a nők ügyével. Emellett persze dehumanizálónak is tartják a transzneműeket ért kritikus hozzáállása miatt.

Itt tart ma Amerika:

Egy nő nem szólalhat fel a női ügyekért,

a transzneműek ugyanis igazibb és fontosabb nőnek számítanak, mint azok, akik tényleg nőnek születtek. A női sportokban pedig a férfiak nyomhatják le a nőket. Ez aztán a fejlődés!